Nieuw pad tussen kerk en dorpshuis – herinneringen aan café van Haren

Er is een nieuw pad aangelegd, waardoor er een rechtstreekse verbinding is gemaakt tussen kerk en dorpshuis. Hierdoor kunnen kerkgangers gemakkelijker en sneller naar het dorpshuis, bijvoorbeeld voor een koffietafel of koffie met een broodje na afloop van een uitvaart. 
Voorheen ging men hiervoor naar café van Haren tegenover de kerk, maar sinds 16 januari 2012 heeft Balgoiy geen café meer. Wat nu een gegeven is, was tot dan toe ondenkbaar; sinds veel langer dan mensenheugenis had Balgoy een of meerdere café’s.

Zondag 15 januari was het café van Teun en Jeanne van Haren voor de allerlaatste keer open. De cafetaria ging al een maand eerder dicht. Het echtpaar dat het café annex zalencomplex meer dan 30 jaar runde, ging het wat rustiger aan doen en meer tijd besteden aan de kleinkinderen. De Parel, een opvang voor kinderen en tieners met een lichte verstandelijke beperking of gedragsproblemen, nam het café over en verbouwde het tot een dependance. De Parel zit sinds 2009 ook al in de oude pastorie van Balgoy. 
Het pand van café Van Haren aan de Hoeveweg, recht tegenover de kerk, werd in de jaren dertig gebouwd door de familie De Valk. Die had tot dan een café aan de Hoogveldsestraat tussen Balgoy en Keent, maar dat moest wijken voor de rechtgetrokken Maas. Café De Valk aan de Hoeveweg kreeg zijn huidige naam toen de Van Harens er in 1981 introkken. Niet meteen. Aanvankelijk hielden Teun en Jeanne de kroegnaam De Valk in ere. Maar toen hun dochter werd aangesproken met Hanneke de Valk, besloten zij het café te herdopen tot Van Haren. Heel toevallig heet Hanneke nu alsnog De Valk, de achternaam van haar man.

Een gedachte over “Nieuw pad tussen kerk en dorpshuis – herinneringen aan café van Haren

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s