Familievoetbal 2013


Familie ‘de Groot I’ wint 39ste familievoetbaltoernooi DIOSA!
(Bron: Diosablad)
Op zondag 9 juni werd voor de 39e maal het Diosa familievoetbaltoernooi georganiseerd op sportpark “de Wissen” in Balgoy. Twintig seniorenelftallen en ook twintig jeugdteams streden om de eer van beste voetbalfamilie van Balgoy, Nederasselt e.o.. Winnaar van het toernooi, één van de grootste in de regio, werd uiteindelijk de familie de Groot I. In een spannende finale werd de familie van Beuningen verslagen. De meeste van de meer dan 600 toeschouwers vonden dat uiteindelijk het sterkste team winnaar was geworden. Het was een lange dag voor de teams, maar ook voor onze vele vrijwilligers, die om acht uur aanwezig moesten zijn en tot laat in de middag op de velden in de weer waren. Gelukkig werkten de weergoden prima mee, waardoor het goed toeven was op sportpark “de Wissen”.

(Bron: http://www.scdiosa.nl)
Naast een hele dag kijken naar attractief voetbal was er volop gelegenheid om zich te vermaken. De oudere jeugd kon zich uitleven op een heuse stormbaan, terwijl de jongeren zich konden laten schminken of een rondje maken in de draaimolen.
Ook voor het jeugdtoernooi was volop belangstelling. Bij de jeugd tot 10 jaar bleek familie Willems II de sterkste te zijn en bij de jeugd tot 15 jaar ging de familie Hammen met de eer strijken. Natuurlijk werd er enthousiast en fanatiek gevoetbald, waarbij ook dit jaar weer de sportiviteit voorop stond.
De Sportiviteitsprijs ging dit jaar naar de familie Klaassen, die uiteindelijk, door de betrokken scheidsrechters werd uitgeroepen tot meest ‘sportieve’ familie van het toernooi.
De prijsuitreiking werd traditioneel begeleid door de DIOSA familiemiss. Dit jaar was Maria Dinnessen “Miss DIOSA”. Door haar spontaniteit werd de prijsuitreiking een ware happening.
Nadat de champagnekurken hadden geknald en het “We are the champions” had geklonken, bleef het nog lang onrustig en bovenal oergezellig in de feesttent aan de Eindsestraat op de grens van Balgoy en Nederasselt.
Om een indruk te krijgen van deze gezellige dag zijn diverse foto’s geplaatst op de website: www.balgoy.nl en www.scdiosa.nl. maar natuurlijk volgend jaar allemaal zelf komen kijken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s