Het verrassingsjaar 1998 – 1999

Carnaval 1999: Het verrassingsjaar van prins Marcel I (zie foto, bron cv de Moaslanders). De carnavalsoptocht is evenals andere jaren weer een spectakel. Mooi versierde wagens en grappig uitgedoste loopgroepen. Heel wat uren noeste arbeid, maar het resultaat mag er wezen. Behalve Kunst en Vriendschap, de Balgoyse muziekvereniging, die traditiegetrouw voorop loopt in de bonte stoet, is er dit jaar ook een dweilorkest van de partij.

Het is dweilorkest de Parkse dweilers (insiders zullen de link naar de prins zeker snappen). Mooie nagemaakte instrumenten en naaimachines kapot genaaid op de dweilen van de kleren voor de optocht en het vaandel.

Welke Balgoyse straat of groep was op dit grandioze idee gekomen? De Hoeveweg! Dat is nog eens een verrassing! En inderdaad werd het vaandel in elkaar geknutseld door Wim Verhoeven. Een, bij nader inzien, toch niet zo’n verrassend antwoord op de in een eerder bericht gestelde vraag naar de herkomst van het op zolder gevonden vaandel en bedankt Hoevenezen voor de snelle reacties.

Ik ben niet van het soort mensen dat zegt dat toeval niet bestaat. Toeval bestaat en is zelfs, als je met Charles Darwin in de evolutietheorie geloofd, de basis van ons bestaan. Wat is dan toeval in dit verhaal? Een paar jaar later, in 2002 stopt Leo Stevens, die dat jaar 50 jaar lid was van KeV, als vaandrig van de vereniging. En wie wordt zijn opvolger? Marcel Hendriks!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s