Gevonden op zolder

Marcel en Saskia Mattheijer zijn nieuwe Balgoyse minse, die op de Hoeve zijn komen wonen in het huis van Wim Verhoeven, na diens overlijden in maart 2012. Op de zolder vonden zij nog wat achtergebleven spullen, waaronder het voorwerp wat op de foto is te zien. Toen leden van de harmonie gisteren op bezoek waren vanwege de donateursactie, kregen zij het voorwerp mee, omdat duidelijk is dat het een Balgoy’s vaandel moet voorstellen wat toe lijkt te behoren aan een muziekgezelschap of dweilorkest. Het kan bijna niet anders dan dat het “vaandel” door Wim Verhoeven is gemaakt.

Wim Verhoeven was een markante Balgoyse mens, die het dorp en zijn inwoners een gezicht heeft gegeven in de regio. Hij kon fanatiek verhalen schrijven, met name vele leuke wetenswaardigheden en anekdotes over Balgoy en de Balgoyse mensen.


Wim had een rijk geheugen en een grote fantasie, die wel eens in elkaar overliepen, maar dat leverde natuurlijk wel mooie verhalen op. Toen zijn schrijverstalent bekend werd, werd hij regelmatig gevraagd om stukjes of boekwerkjes te schrijven voor bv. de korfbalvereniging en de harmonie. Voor het boek “60 jaar harmonie Kunst en Vriendschap” werd Wim benoemd tot erelid van de harmonievereniging. Behalve schrijver was hij ook een knutselaar. Wat Wim bedacht kon hij ook maken en dat deed hij met heel veel plezier. Het vaandel is hiervan waarschijnlijk een mooi voorbeeld. Alleen is niet bekend bij welke gelegenheid of voor wie het werd gemaakt. Ook de leden van harmonie en drumband moesten gisterenavond het antwoord schuldig blijven. De “oprichtingsdatum” die erop staat is 1999 en de naam is “de Parkse Dweilers”. Wie kent het verhaal achter dit “vaandel”??

3 gedachtes over “Gevonden op zolder

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s