Nostalgie: een muzikale rondwandeling in Balgoy

Morgenavond, donderdag 30 mei houdt traditiegetrouw harmonie Kunst en Vriendschap haar jaarlijkse donateursactie. Ook dit jaar zal een buitenconcert worden gegeven in de buurt van het dorpshuis (bij eventueel slecht weer zal het concert plaatsvinden in het dorpshuis).
Aanvang van het concert is 19:00 uur en de harmonie en drumband zullen een selectie van lichte en gezellige zomeravondmuziek ten gehore brengen. Ook de blokfluitleerlingen zullen een optreden verzorgen. Het optreden zal in totaal ca. 45 minuten duren, waarna onze leden de donateurskaarten bij u thuis zullen aanbieden. U kunt vanzelfsprekend uw financiële bijdrage al doneren bij het dorpshuis.
Op deze manier wordt alweer enkele jaren de avond gevuld van de donateursactie; concert bij of in het dorpshuis en daarna gaan alle leden langs bij de Balgoyse mensen met de vraag of ze ook deze keer weer de vereniging willen steunen. Zo’n 250 adressen, waarbij je de mensen die niet meedoen op de vingers van een hand kunt tellen. Natuurlijk is de harmonie blij met deze steun vanuit het dorp. Het bevestigd ook dat er nog steeds een plek is voor een muziekvereniging en dat het opluisteren van culturele evenementen ook in deze tijd nog wordt gewaardeerd. Jammer dat de klassieke muzikale rondwandeling door het dorp niet meer lukt, vanwege de toegenomen gemiddelde leeftijd van de leden. Ook harmonie Kunst en Vriendschap ziet de instroom van jeugd afnemen. Nostalgie? In ieder geval wel mooie herinneringen en mooie plaatjes: een Balgoyse muziekvereniging op de dijk (donateursactie in 2000, foto’s: Marianne Timmermans).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s