Geffen of Keent, het vervolg…..

Een paar jaar geleden had ik contact met Ruud Verhagen van heemkunde Vladeracken Geffen met het dilemma over de molen van Broeren, Keent of de Molen van De Kinderen in Geffen. Ruud was destijds erg druk met het schrijven van een boek over de horeca in Geffen, waarna een boek over de oorlog in Geffen volgde. Druk, druk, dus. Wel belangrijk, want mijn familie, de familie van Erp, was in de 18e en 19e eeuw actief in de Geffense horeca.

Ruud beloofde toen dat hij bij de familie De Kinderen navraag zou gaan doen of er nog oude foto’s beschikbaar zijn. Dit heeft hij gedaan, maar zonder resultaat…

Wel heeft hij inmiddels een nieuwe foto van molen De Vlijt opgeduikeld, gemaakt in 1930.

Afbeelding
De bebouwing rondom de molen van Broeren in Keent is nog steeds onbekend. Op de foto hiernaast is er wel bebouwing te zien, maar het trapje ontbreekt en ook is er (zo te zien) geen steile molenberg (zoals op de foto met het gezin ervoor wel te zien is).

Op een andere foto, gemaakt voor 1930 (getuige het hoge spitse Angelustorentje op de kerk), is deze steile molenberg wel zichtbaar.

Al met al is er nog steeds geen hard bewijs te geven waar deze foto is gemaakt, helaas…

In 2010 werd in het Geffens Heemkundig Periodiek “Auw Neits” en in het blad van de historische vereniging Tweestromenland een publicatie geschreven over het hierboven beschreven dilemma. Meer hierover lezen, klik dan hier…

Afbeelding

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s