Het beste reclamebord voor het dorp

Mariken van Nieumeghen was even terug in Balgoy (Foto: Leo Bijmans)

“Het beste reclamebord voor het dorp” zo typeerde burgemeester Hans Verheijen mij donderdagavond 29 september in dorpshuis ’t Ballegoyke. Wat was er aan de hand? 

Het was een doordeweekse dag, dus niks wees erop dat er iets speciaals zou gebeuren. Na een drukke dag op het werk ging ik snel naar huis, want dochter en kleinkinderen waren een dagje thuis. Snel eten en dan toch nog even naar het dorpshuis voor een korte vergadering met Pagus Balgoye – agendapunt was Mariken van Nieumeghen terug naar Balgoy – en daarna even naar de repetitie van harmonie Kunst en Vriendschap.

Verrast in de Jan Gerritszaal
van het dorpshuis
(foto: Werner Peters)
Zilveren Draagspeld van de
gemeente Wijchen


Het liep allemaal anders! Als je na de korte vergadering in de vergaderruimte van ’t Ballegoyke naar de Jan Gerritszaal wordt geloodst sta je eensklaps oog-in-oog met burgemeester Hans Verheijen, je familie en heel veel Balgoyse mensen. 

Perplex en stom verbaasd luister je naar alle complimenten en mooie woorden over inzet voor de Balgoyse verenigingen en gemeenschap. Dan krijg je de Zilveren Draagspeld van de gemeente Wijchen opgespeld en begin je je een beetje te realiseren wat er gebeurd.

(Foto: Werner Peters)
(Foto: WijchensNieuws.nl)

Je probeert een kort dankwoord uit te spreken, waarna harmonie en drumband een mooie serenade brengen. Tenslotte wordt je overstelpt met complimenten en felicitaties. Dank je wel iedereen. Het was geweldig!
Voor meer info zie de website van WijchensNieuws of kijk naar een videoimpressie van de Wijchense Omroep.

Oh ja….. en of het bezoek van Mariken nog een vervolg krijgt is te lezen in

de Gelderlander van zaterdag 1 oktober (Streekeditie Wijchen-Beuningen).

 

Plaats een reactie