Afronding project Oude Maasarm Keent komt in zicht

In het najaar van 2012 heeft de Combinatie Keent de werkzaamheden aan de dijkring 36A rondom Keent afgerond. Op meerdere plaatsen zijn zogenaamde kleikoffers aangebracht ter versterking van de dijk. De drie moerassen aan de oostzijde van Keent zijn ook aangelegd. Hiermee zijn alle moerassen en hoogwatervluchtplaatsen aan de zuid- en oostzijde van Keent gereed. 

In de maanden oktober en november is het eerste deel van de geul ten zuiden van de brug naar Keent gegraven. Alle grond die hierbij vrijkwam, is vervoerd naar de veredelingshaven langs de Maas en is daar verwerkt (zie ook infoblad Zandveredeling). 

Op dit moment worden de laatste werkzaamheden verricht aan de hoogwatervluchtplaats aan de noordzijde van Keent en wordt de laatste hand gelegd aan de realisatie van de nevengeul langs de Maas aan de noordzijde van Keent. Dit werk is bijna afgerond. (zie foto). 

Planning: Naar verwachting verlaat de zandveredelingsinstallatie Keent voor de zomer na 3,5 jaar trouwe dienst. De zandwinning is dan afgerond en de haven die nodig was voor de zandveredeling kan worden gevuld met de grond die vrijkomt bij het graven van het laatste deel van de geul. Dat laatste deel – vanaf de zuidkant van Overlangel tot voorbij het oude veerhuis – wordt nu gegraven. De grond wordt weer getransporteerd over de zandbaan door de geul. Het project ligt daarmee prima op schema en verwacht wordt dat alle werkzaamheden eind 2013 af zijn gerond.

(Bron: www.keent.net – project Oude Maasarm Keent)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s