Johannes der Kinderen of Bart Peters?

Op zoek naar verwanten kwam ik in het jubileumboek (Geffense Gezichten, Verzameling familiefoto’s 1900 – 2000) van de heemkundewerkgroep “Vladerack” uit Geffen bovenstaande foto tegen op blz 3. Het onderschrift vermeldt dat het de familie J. de Kinderen – Peters betreft. Johannes de Kinderen werd in 1860 geboren in Nisterrode en overleed in Geffen in 1945. Hij trouwde met Geertruida Theodora Peters uit Malden-Heumen. In het midden zoon Johannes Franciscus, geboren in Batenburg op 26 oktober 1892. Zowel vader als zoon waren molenaar en ze woonden in de Molenstraat in Geffen.

Dit lijkt allemaal nog heel normaal, maar ik herinnerde me dat ik dezelfde foto al eens eerder in handen had gehad. Voor het boek “Ballegoijse Minse” van Ries van Haren werden ruim 900 foto’s verzameld en digitaal gemaakt. Een van die foto’s (Nr 176 op blz 13, bron: Gon Berben) is identiek aan de foto in het Geffense boek, alleen noemt het onderschrift andere namen en een andere locatie. Hier gaat het om een gezinsfoto van de familie Bart Peeters. Bart Peeters, vrouw Mieke en zoon Wim (Wim van Barten) bij de Keentse molen.

Dus een foto, maar met twee families en twee verschillende locaties. Mijn eerste indruk bij de foto is, dat ik de Molenberg tussen de van Coothstraat (waar ik zelf geboren ben) en de Dorpstraat redelijk goed ken en hem zo niet herinner. Natuurlijk dateren mijn herinneringen van de jaren zestig en zeventig, terwijl de foto is gemaakt in het eerste decennium van de twintigste eeuw. We zoeken verder.

Alle reacties van mensen die denken te weten hoe het zit zijn welkom.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s