Hoeve levert prins in dweiljoar

Niet Rudy van Haren, Theo Toonen, Joris Willems, Theo van Beuningen of Jeroen Gerrits wordt de nieuwe prins van Moasland. Nee, oud cafe-eigenaar Teun van Haren wordt de nieuwe prins, bijgestaan door adjudant Dirk van Gelder.

Bron: Facebookpagina Prins Teun D’n Urste

In januari 2012, na ruim dertig jaar café in de Hoeveweg, hielden Jeanne en Teun van Haren er mee op. Het laatste café in Balgoij, gelegen tegenover de kerk in de Hoeveweg, ging dicht. “Een afscheid met een lach en een traan” schreef de Gelderlander. Natuurlijk was stoppen niet leuk, maar het stoppen bracht ook nieuwe mogelijkheden. Werken in de horeca is geen vijfdaagse baan van negen tot vijf. Er zijn dan weinig mogelijkheden voor andere dingen, zeker niet in de weekenden. Nu, zonder het cafe, is dat anders en Teun (en ook het bestuur van cv de Moaslanders) grijpen de kans.
Het thema voor dit carnavalsjaar is daarmee ook snel gevonden. Het wordt het dweiljoar.
Mooi, want dat betekent dat we het vaandel dat de nieuwe overbuurman van Teun op zolder vond toen hij zijn nieuwe huis in de Hoeve betrok, weer zouden kunnen gebruiken. Gemaakt door Wim Verhoeven in 1999: Het verrassingsjaar van prins Marcel I. De carnavalsoptocht is dat jaar evenals andere jaren weer een spektakel. Mooi versierde wagens en grappig uitgedoste loopgroepen. Heel wat uren noeste arbeid, maar het resultaat mag er wezen. Behalve Kunst en Vriendschap, de Balgoyse muziekvereniging, die traditiegetrouw voorop loopt in de bonte stoet, is er dat jaar ook een dweilorkest van de partij. Het is dweilorkest de Parkse dweilers uit de Hoeve (insiders zullen de link naar de prins zeker snappen) met een prachtig vaandel, gebaseerd op het oude vaandel van de harmonie. Tip: Dit vaandel kan dit dweiljoar dus weer mooi gebruikt worden in de optocht!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s